El Museu de la Muntanya de Montserrat del Bruc agrupa un bon nombre de col·leccions entre les que destaca la de les Batalles del Bruc i la d’Escalada Montserratina.

Breu història del Museu

La idea de l’actual Museu va néixer a partir dels elements heretats de l’antic “Museu de Geologia, Paleontologia i Prehistòria del Bruc” (1976-2007) que ocupava un petit espai a l’antic edifici de l’Ajuntament, al Bruc del Mig 23. L’actual ubicació, a  Can Casas, es va inaugurar a l’abril del 2007, amb una exposició a la sala d’actes de l’Ajuntament. Al mes següent tot el material disponible es va traslladar al segon pis de l’edifici, obrint-lo a les visites. Amb els anys, les col·leccions s’han anat ampliant amb tot tipus d’aportacions, des de materials cedits per alguns veïns, entitats públiques i privades i principalment pel Patronat de la Muntanya de Montserrat. El Museu és un producte del projecte turístic “Portals de Montserrat” creat pel Patronat, el Parc Natural, l’Abadia de Montserrat, els Amics del Museu de la Muntanya de Montserrat del Bruc i el propi Ajuntament del Bruc.

Visitants

Des del primer dia ha rebut visites d’escoles, instituts, casals de gent gran, grups d’excursionistes, grups de gent gran i de particulars, tots ells interessats pel territori. El Museu és visitat anualment per prop d’un miler i mig de persones atretes per la Muntanya de Montserrat, l’escalada i la història. Les visites es poden complementar amb explicacions al peu del monument al Timbaler del Bruc, a l’Església Parroquial de Santa Maria amb el campanar romànic, l’absis i les pintures romànico-gòtiques (s.X-XIII). VISITAR