El Museu, que vol ser un ens viu, va prendre la decisió des del moment de la seva creació d’acollir anualment algunes exposicions temporals oferides per artistes i artesans locals o relacionats amb la Muntanya de Montserrat i el seu entorn, exposant el producte de la seva creativitat i treball en un ambient cultural difícil de trobar en aquestes contrades.

Properament

L’escalada en els còmics

Data prevista d’inauguració: Dissabte, 14 d’abril*

Recull de publicacions de l’Ajuntament del Bruc

Data prevista d’inauguració: Diumenge, 2 de juny*

Les bòbiles del Bruc, una activitat industrial que ve d’antic

Data prevista d’inauguració: Diumenge, 5 d’agost*

*Les dates d’inauguració estan pendents de confirmació

Històric

Curses de bicicletes i futbol al Bruc

Data: Del 15 d’agost de 2017 al 30 de setembre de 2017.

Exposició de producció pròpia referida a aquestes activitats, basada en l’Arxiu Fotogràfic Municipal. Compren fotografies i comentaris dels anys cinquanta i seixanta fins al començament dels primers anys del present segle. Destaquen, principalment, les fotografies dels primers temps del Club de Futbol del Bruc, que va militar en la tercera divisió.

Les Masies del Bruc i la Muntanya de Montserrat

Autor: Jordi Solà i Franquesa.

Data: Del 6 de juny de 2017 al 30 de juliol de 2017.

Exposició de dibuixos al natural d’indrets atractius de la Muntanya de Montserrat i del terme del Bruc.

Exposició les Masies del Bruc i Montserrat

Montserrat, una visió molt especial

Autor: Joan Martínez.

Data: De l’1 d’abril de 2017 a 30 de juliol de 2017.

Exposició fotogràfica relacionada amb la Muntanya de Montserrat. Fotografies de gran format (a partir de 100×100 cm).

Exposicó Fotografies Joan Martinez

Pintura i ceràmica de Dolors Canudes

Autora: Dolors Canudes

Data: De l’1 d’agost de 2016 al 30 de setembre de 2016.

Entre 1982 i 1990, Dolors Canudes va treballar intensament en tècnica de la ceràmica esmaltada aplicada tant a peces de volum com a plafons de gres i refractari. Avui en dia segueix especialitzada en treballs de ceràmica però també en tintes, aquarel·les i olis.

Paisatges a Catalunya

Autor: Salvador Batalla

Data: de l’1 de juny de 2016 al 31 de juliol de 2016.

Exposició de l’obra pictòrica de Salvador Batalla. Obra que ha estat exposada en diferents localitats catalanes i fins i tot a països com Alemanya, França, Itàlia, Estats Units, Holanda, Japó, Iran, Gran Bretanya, Tanzània i Rússia.

Catalunya en transició

Autor: Memorial democràtic

Data: De l’1 d’abril de 2016 al 31 de maig de 2016.

La institució Memorial Democràtic que depèn de la Generalitat de Catalunya és un centre especialitzat en informació sobre el període històric comprès entre 1931 i 1980. La seva tasca fonamental és la d’oferir eines per a l’estudi i el coneixement de la història contemporània, mitjançant el fons bibliogràfic i generant i actualitzant una base de dades informatitzada de testimoniatge oral.

Escultures, dibuixos i serigrafies

Autor: Jesús Ribera

Data: De l’1 de juny de 2015 a 30 de setembre de 2015.

Jesús Ribera tenia només 23 anys quan va morir. Va ser una mort molt traumàtica per a la seva família, pels amics i pels veïns del municipi del Bruc. Amb poc recorregut vital però, ja havia sabut transmetre amb el seu art, una manera de ser caracteritzada per un gran respecte per la natura. En les seves obres es pot apreciar la influència del seu mestre, l’escultor Eudald Serra, etnòleg i director del Museu Etnològic de Barcelona.

Natura i senderisme

Autor: Jordi Torras Giralt

Data: De l’1 de març de 2014 al 30 d’abril de 2014.

L’exposició fotogràfica de Jordi Torras és una mostra del seu treball relacionat amb la natura i per tant, amb el nostre entorn.

Els 3000 del Pirineu

Autor: Vicenç Soto Cervelló

Data: Novembre de 2012

L’alpinisme i la talla de fusta són dues de les grans passions de l’autor. Per ell però Montserrat és especial. L’autor coronaria totes les seves agulles en l’anomenada “Operació Montserrat” que dirigí Josep Barberà (autor del llibre: Montserrat pam a pam). Paral·lelament, l’any 1963 començà una nova fita que es traduiria en les peces d’una exposició. Aquesta fita va ser fer tots els cims de més de 3000 metres del Pirineu, xifrats en 214.

Escultures de fusta

Autor: Josep Llinares Gibernau

Data: Maig de 2012

D’ofici fuster, la fusta sempre ha estat a les seves mans un bon i agradable treballar. És amant de les formes que veu a la natura. Un dia va decidir intentar plasmar en fusta allò que més li agradava i a partir d’aquell moment, segueix treballant la fusta amb amor i entusiasme.