Aquest any l’Ajuntament del Bruc ha estat treballant per aconseguir el distintiu de Biosphere Destination, una distinció internacional que reconeix l’esforç del municipi per alinear-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i que permet definir un pla d’acció de millora contínua

La certificació Biosphere és una distinció internacional que promou la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona per a la millora de la competitivitat del teixit empresarial i de les destinacions. La certificació s’aconsegueix amb l’aplicació d’una metodología pròpia que avalua cinc àmbits que tenen la seva correspondència amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (canvi climàtic, medi ambient, social, economia i cultural).

Aquesta certificació la poden obtenir actors de turisme tant diversos com allotjaments rurals, museus, càmpings, comerços, restaurants, oficines de turisme, com els mateixos destins, entre altres.

L’Ajuntament del Bruc ha realitzat aquesta tasca amb l’equip tècnic del consistori amb l’assessorament de consultors especialitzats de la Cambra de Comerç, un certificació que es promou des d’Anoia Turisme. Està previst que rebem la certificació durant la celebració de la 2a Nit del Turisme de l’Anoia que se celebrarà aquest 2022.

Com a municipi, animem a totes aquelles empreses que estiguin en l’entorn del turisme a sumar-se a la xarxa de certificació Biosphere. Per tot aquells interessats, ens podeu contactar a comunicacio@bruc.cat.

Biosphere Destination, què és? I per a què? Biosphere Destination és la distinció que reconeix els esforços realitzats per una destinació en les seves polítiques públiques turístiques, un cop estan alineades amb l’Agenda 2030 i després d’haver establert un pla d’acció de millora contínua. És una eina de gestió que alinea les accions del consistori cap a la consecució dels ODS. Aquesta certificació ens posa al mapa mundial de destins de turisme sostenible i facilita l’accés a les subvencions i projectes que demanen aquest tipus de certificació com a requisit. L’informe “Recomanacions d’eines i certificació per a una investigació en profunditat”, elaborat la Universitat de Sherbrooke, Canadà, en col·laboració amb Tourisme Durable Quebec, va qualificar amb un 100% de puntuació a la certificació Biosphere, la màxima rebuda entre totes les certificacions analitzades al mercat. 

Per saber més: https://www.biospheretourism.com/es/certificacion-biosphere-para-destinos-turisticos/81

 Cost de la certificació: aquest any la quota inicial de la certificació estava 100% bonificada.