NOTA DE PREMSA
20/12/2022

LA FIRA DE NADAL DEL BRUC ACULL EL MERCAT ORIGEN MONTSERRAT

Centenars de persones participen a la Fira de Nadal del Bruc que acull la Festa d’Hivern del Mercat Origen Montserrat i el Vermut Solidari de la Marató de TV3

Al Bruc es van esgotar els lots de Nadal amb productes d’alt valor gastronòmic del Parc Rural del Montserrat i desenes de persones van participar a les activitats programades al llarg del dia

Aquest passat diumenge El Bruc es va omplir amb més de mig miler de persones que van assistir a la Fira de Nadal i el Mercat de pagès Origen Montserrat, en un dia assolellat que va animar als visitants a participar a les nombroses activitats programades amb motiu de la proximitat de les festes nadalenques i de la Festa d’Hivern del mercat.

La plaça del Pati de Can Casas va acollir les parades de productors del Parc Rural del Montserrat, i durant tot el dia els visitants hi van poder comprar vi, mató i formatges, oli d’oliva verge extra, mel, confitura i tota mena de fruites i verdures de l’horta ecològica cultivades al Parc Rural.

El Pati dels Tarongers de Can Casas va acollir onze parades d’artesania local durant tot el dia amb la participació de dos dels artesans del projecte Anoia en Transició que vol fer de la comarca un referent en la producció i la dinamització de la cultura artesana en entorns rurals.

El matí va començar amb una visita guiada al Bruc de la Parròquia que va donar el tret de sortida a l’estrena de la Ruta Turística del Bruc Medieval guiada per Anoia Patrimoni i que va comptar amb la inscripció de 28 persones dels pobles veïns. Més tard va començar la demostració d’art mural amb temàtica del Parc Rural dels artistes locals Doble AArt i de la cuina en directe del xef manresà Jordi Llobet. A més, hi van haver les actuacions del grup de dansa de hip hop de l’Associació Activa’t del Bruc que va poder fer la seva primera actuació després dels dos llargs anys de crisi sanitària i de la Banda de Música de Bruc, que va fer la seva segona actuació en directe amb la participació de músics professionals i alumnes de les escoles de música del Bruc i Esparreguera. Tot el matí es va poder anar a la carpa infantil amb activitats per a infants i el pintacares, i durant tot el dia van poder participar en la gimcana dels productes del Parc Natural de Montserrat i gaudir d’un tast de productes del parc rural. Durant tot el dia es va poder visitar el pessebre de l’artista local Pepe Moreno en representació de la Gent Gran.

Algunes entitats del poble van estar presents tota la jornada. Des de la Gent Gran Activa del Bruc que venia manualitats de decoracions de Nadal, fins l’AFA de l’Escola El Bruc que també va vendre motius decoratius i oferia números pel sorteig de la panera. El CAU El Timbal no va faltar a la Fira, amb els monitors i els infants de tots els grups, fent recapta pels seus campaments d’estiu i l’Associació animalista Anima del Bruc, que segueix fent accions per recollir fons per a la cura de gats de carrer del poble.

L’actuació de la banda de swing Doc Scanlon’s Cool Cat Combo amb la participació de la cantant local Gemma Abrié va amenitzar el Vermut Solidari de La Marató de TV3, a càrrec de les tapes dels veïns i veïnes del Bruc i de 12 restaurants i comerços del Bruc i entitats del poble. Les vendes del Vermut, juntament amb la venda de cases del Pessebre d’en Pepe Moreno, van recaptar 1.661,50 euros. També van tenir molt èxit els lots de Nadal, amb productes d’alt valor gastronòmic del Parc Rural del Montserrat, que es van esgotar la seixantena de lots disponibles.

Abans de celebrar-se al Bruc, la Festa d’Hivern del Mercat Origen Montserrat també s’ha celebrat aquest mes de desembre a Olesa de Montserrat –el passat dissabte 3 a la plaça de les Fonts i al carrer dels arbres- i a Collbató durant tot el cap de setmana. En tots dos casos la participació de visitants va ser molt bona i tant els productors com l’organització en fan un balanç molt positiu.

A la tarda els protagonistes van ser els infants que van poder gaudir del contacontes amb relats de Nadal a càrrec de De Moment Fantàstics, que també van dinamitzar el Tió de Nadal amb el CAU El Timbal.

Pots veure el vídeo del resum de la jornada aquí