Festa del Timbaler del Bruc

Un poble que obre els braços per compartir el passat, el present i el futur, això és la Festa del Timbaler. Des de fa molts anys, el primer cap de setmana de juny, al poble del Bruc recordem els fets històrics del 1808. Ho fem sempre des de la cultura de la pau i de la solidaritat. Si vens a la Festa del Timbaler, hi trobaràs teatre popular al carrer, firaires, jocs tradicionals per a nens, mercat d’època, desfilada de grups de recreació històrica, trabucaires, timbalers, fira de la cervesa… I, sobretot, gent de totes les edats amb moltes ganes de gaudir d’un dia inoblidable.

El poble del Bruc serà una festa plena d’activitats, representacions teatrals al carrer i una fira de productes i artesania local el primer cap de setmana de juny. El nucli antic de la Parròquia i els carrers principals s’ompliran de veïns i veïnes aficionats al teatre que representaran sis escenes dels fets històrics ocorreguts al Peudemont de Montserrat i al Coll de Can Maçana a principis del segle XIX.

Tota la jornada s’amenitzarà amb diferents bandes amb bombos i tambors que recorreran els carrers del Bruc. Hi haurà activitats per a nens i nenes, visites i exposicions, i la demostració en directe de la mòlta i premsada de les olives en un molí de pedra que va ser utilitzat de forma habitual fins la dècada dels vuitanta del segle XX. Tot aquest cap de setmana intens es podrà maridar amb productes locals que trobareu a la Taverna del Sometent, a les foodtrucks convidades i als diferents restaurants del Bruc.

Durant el cap de setmana també es faran dos actes institucionals amb l’ofrena floral als Herois del Bruc i al Timbaler, a on tindrà lloc la celebració de la 9a Edició dels Premis del Timbaler d’Honor, que aquest any s’entregarà a l’entitat Metges sense Fronteres. El diumenge al matí, gaudirem de la desfilada pel centre del poble dels grups de recreació històrica i teatrals i amb l’assistència de nens i adults que porten el nom de Bruc.