NOTA DE PREMSA
7/12/2022

LA FIRA DE NADAL DEL BRUC ACOLLIRÀ EL MERCAT ORIGEN MONTSERRAT QUE CELEBRA LA FESTA D’HIVERN EL 18 DE DESEMBRE I EL VERMUT SOLIDARI DE TV3 DELS VEÏNS I VEÏNES DEL BRUC

La Fira de Nadal del Bruc oferirà els productes del Mercat de pagès Origen Montserrat i mostres d’artesania local

Aquesta nova edició de la Fira inclourà la tradicional fira d’artesania local a més de la Festa d’Hivern del mercat Origen Montserrat, una cita ideal per adquirir productes d’alt valor gastronòmic del Parc Rural del Montserrat i participar en una dotzena d’activitats per a tots els públics.

Aquesta nova edició de la Fira inclourà la tradicional fira d’artesania local a més de la Festa d’Hivern del mercat Origen Montserrat, una cita ideal per adquirir productes d’alt valor gastronòmic del Parc Rural del Montserrat i participar en una dotzena d’activitats per a tots els públics.

 

Aquest proper diumenge 18 de desembre El Bruc celebra la Festa d’Hivern del Mercat Origen Montserrat. Una vegada més, doncs, la plaça del Pati de Can Casas s’omplirà de parades de productors del Parc Rural del Montserrat i d’una dotzena d’activitats per a tota la família, la majoria relacionades amb els productes de proximitat del territori. A partir de les 10h del matí i fins a dos quarts de set a la tarda, els visitants podran comprar vi, mató i formatges, oli d’oliva verge extra, i tota mena de fruites i verdures de l’horta ecològica cultivades al Parc Rural. També s’hi podran trobar els productes d’artesania local.

A més de les parades dels productors, a les 10 h del matí s’iniciarà la visita guiada “El Bruc de la Parròquia”, una ruta basada en la història medieval del poble del Bruc que començarà al carrer Parròquia i acabarà al cap d’una hora a la plaça del Pati de Can Casas i que requereix inscripció prèvia a https://www.anoiapatrimoni.cat/experiencies-i-serveis/el-bruc-medieval-entre-el-montserrat-i-lilla/. A les 10.30h hi haurà una demostració d’art mural, a càrrec de Doble A Art, i a les 11h un showcooking (cuina en directe) amb productes de Montserrat i de temporada, amb el cuiner Jordi Llobet. A les 12h es farà el Vermut de La Marató de TV3, a càrrec dels veïns i veïnes del Bruc, a les 12.30h hi haurà Concert de Nadal amb la Banda de Música del Bruc, a les 12.45h actuació de Hip-Hop del grup de dansa Dream-on de l’entitat Activa’t, i a les 13h Concert i Ball de Swing amb Cool Cat Combo. Paral·lelament als tallers, durant tot el matí hi haurà una carpa infantil amb activitats gratuïtes d’origami, pintar dibuixos i pinta-cares, un bufó del Parc Rural del Montserrat que animarà al públic assistent a participar activament al Mercat i una gimcana del Parc Rural del Montserrat amb tastets de productes de proximitat.

A la tarda també hi haurà activitat: a les 16h Contacontes “Relats de Nadal” a càrrec de De Moment Fantàstics, i a les 17h es farà Cagar el Tió i es durà a terme el sorteig d’un Lot de Nadal de productes gastronòmics del territori entre els participants a la gimcana i les persones que hagin comprat algun producte. El lot inclou oli d’oliva verge extra de varietat local, embotit, formatge, vi i pastís de mató de Montserrat, i també estarà a la venda per 39,50 euros a la parada de la Formatgeria Venys. Com que es tracta d’una edició limitada, es recomana encarregar-lo amb antelació al web https://bit.ly/3uwaPOY

El mercat de proximitat Origen Montserrat s’inspira en els valors de sostenibilitat, i és per això que es té especial cura a l’hora de reduir embalatges, materials d’un sol ús i residus en general.

 

FIRA DE NADAL I FESTA D’HIVERN MERCAT ORIGEN MONTSERRAT

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Plaça del Pati de Can Casas, El Bruc

 

10 h Inici del mercat

10–11 h Visita guiada “El Bruc de la Parròquia” (entre el Montserrat i l’Illa), a càrrec d’Anoia Patrimoni. Inscripció prèvia a https://www.anoiapatrimoni.cat/experiencies-i-serveis/el-bruc-medieval-entre-el-montserrat-i-lilla/. Gratuït

10.30–12.30 h Demostració d’art mural, a càrrec de Doble A Art.

11–12.30 h Cuina en directe (showcooking) amb productes del Parc Rural del Montserrat i de temporada, a càrrec de Jordi Llobet.

12–14 h Vermut de la Marató de TV3, a càrrec dels veïns i veïnes del Bruc.

12.30–12.45 h Concert de Nadal, a càrrec de la Banda de Música del Bruc.

12.45–13 h Actuació de Hip Hop del grup de dansa Dream-on de l’entitat Activa’t del Bruc.

13–15 h Concert i Ball de Swing, a càrrec de Cool Cat Combo.

16–17 h Contacontes: relats de Nadal, a càrrec de De Moment Fantàstics.

17 h Sorteig d’un lot de productes gastronòmics del Parc Rural del Montserrat i d’artesania.

17-18.30 h Fem cagar el tió!, animació a càrrec de De Moment Fantàstics.

18.30 h Finalització del mercat

 

Un mercat per difondre el valor gastronòmic de Montserrat

El mercat de pagès Origen Montserrat va néixer el passat mes de juny per difondre el valor gastronòmic dels productes de proximitat propis del Parc Rural del Montserrat, amb seu al Bruc (Anoia) i a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat). A més de les parades de venda directa dels propis pagesos de la zona que ofereixen els seus productes d’alta qualitat, les festes del canvi d’estació fan que la visita al mercat sigui una experiència molt més completa, ja que durant tot el matí se celebren múltiples activitats per a tots els públics.

El mercat Origen Montserrat està organitzat pel Parc Rural del Montserrat amb el suport de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments del Bruc i Olesa de Montserrat. Se celebra amb periodicitat mensual al municipi d’Olesa de Montserrat (cada primer dissabte de mes), i quatre vegades l’any es fa coincidir amb una gran Festa del canvi d’estació per tal que l’experiència de visita al mercat sigui molt més completa, tant a Olesa com al Bruc.