Sortida: Can Maçana
Arribada: Monistrol de Montserrat
  7 h 15 min
 Dificultat: Mitjana
 22,8 km

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ 
En determinats trams la traça pot estar alterada degut a l’encaixonment i rebot de la senyal de GPS. Caldrà estar atents a les marques o fites. 
/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ 

Recorregut

Can Maçana – Camí de Coll de Guirló – Coll de Guirló – Camí de la Portella – La Portella – Refugi Vicenç Barbé – Camí del Pas del Príncep – Coll de Porc – Coll del Miracle – Camí de les Comes – Coll de les Comes – Coma dels Naps – Coll del Montgrós – Montgrós – Camí del Montgròs – Canal del Torrent del Migdia – Camí del Camell – Camell de Sant Jeroni – Camí dels Francesos – Les Pinasses – Coll de l’Albarda – Sant Jeroni – Camí Antic de Sant Jeroni – Pla dels Ocells – Pas dels Francessos – Monestir – Camí de la Santa Cova – Coll de Les Baranes – La Dreçera – Monistrol de Montserrat ç

Comencem la jornada enfilant en primera instancia el GR-172 fins al Collet de Guirló (797 metres) on prenem el camí de la Portella fins arribar al refugi Vicens Barbé. Seguim pel camí del Pas del Princep fins el Coll de Porc (975 metres). Continuem passant pel Coll del Miracle i agafem el camí del Coll de les Comes i tot seguit fins a la Coma dels Naps de Dalt on trobarem un indicador que ens diu que el Montgrós el tenim a 0,450 Km. Aquí enfilem una costeruda pujada fins a la base de la Roca dels Llamps que dóna pas al cim del Montgrós per una relliscosa desgrimpada equipada amb una corda de reforç. Arribem dalt del Montgrós on fem un mos mentre gaudim de les magnifiques vistes i observem el que hem fet i òbviament el que ens resta. Ara prenem el camí del Montgrós que passa pel peu de l’esvelta agulla de La Salamandra. Arribem a la Canal del Migdia i remuntem la mateixa fins a trobar el trencall del camí del Camell, que puja decididament fins a voltar-lo i fusionar-se amb el camí dels Francesos. Deixem enrere la cruïlla que dóna accés a l’Albarda Castellana fins un altre trencall que dóna accés directe al Cim de Sant Jeroni (1.236 metres). Ens arribem al cim mentre el guirigall va augmentant de volum i és que el mirador està ple a vessar de caminants de tota mena. Unes fotos de registre i enfilem pel camí vell de Sant Jeroni que ens du al Pla dels Ocells i al Pla de Santa Anna (895 metres) i després ens conduirà pel Pas dels Francesos fins al Monestir de Montserrat. Aquí prenem el cimentat camí de la Santa Cova fins un trencall a mà esquerra pel Coll de les Baranes (GR 5/96). Més endavant prenem la Drecera de Monistrol que ens durà sense pèrdua fins a Monistrol de Montserrat i punt final de la travessada.

Ruta cortesia de Lo Piolet. Ressenya i més detalls a Lo Piolet