Sortim de la plaça de l’Ajuntament en direcció ascendent i agafarem el segon carrer a la dreta, just davant de l’escola en direcció Can Salses, tal com indica la senyalització local. Girem a l’esquerra en un revolt molt tancat de 180º i, tal com indica la senyalització del Parc, seguim per la pista pavimentada i més endavant ja de terra en direcció sempre a Collbató.

Deixem a la nostra dreta la urbanització Mas Grau i un xic més endavant i a l’esquerra el Mas Can Rovira entrant ja a la pista forestal. En 20 metres trobem una cruïlla a la dreta que ens durà a Can Salses, l’agafem. Després d’uns revolts arribem a Can Salses. Des d’aquest mas ja es veu la restaurada casa i finca del Castell i unes àmplies vistes de la cara sud dels Frares Encantats.

D’aquí davallem cap a la llera del torrent de les Comes on es troba l’antic Pou de Glaç del Castell. Caminem uns metres pel torrent fins que trobem un camí ascendent a l’esquerra, l’enfilem i, al final de la pujada, ens trobem un immens camp d’oliveres de les varietats Vera i Palomar. Al final dels camps topem amb una cruïlla senyalitzada, girem 90º a l’esquerra i seguim recte. Des d’aquí podem gaudir d’una bonica vista de la zona del Faraó.

Ens acostem a les roques del massís deixant enrere els camps d’oliveres i prenem el camí de la dreta amb una curta però forta pujada. Seguim per la pista ampla i planejant fins a l’enrunada ermita de la Mare de Déu de la Font, que pertany a la finca de Can Jorba. A tocar, tenim el Mas de Can Jorba, amb una gran esplanada en el pla inferior. En un extrem hi ha un dipòsit d’oli excavat en una roca i tancat amb una portella de ferro.

Abandonem Can Jorba per la pista més propera a la muntanya en direcció a Collbató. Ara el camí és ample i plàcid, envoltat de pi blanc i alzina. Ben aviat i a l’esquerra, trobem l’inici del popular camí dels Francesos. La pista ens duu fins al conegut restaurant de la Vinya Nova. Deixant el Mas a l’esquerra, avancem recte i paral·lels al massís fins al darrer aparcament del restaurant i fins a trobar novament la senyalització del Parc.

Deixem la Vinya Nova, sempre per la pista que voreja el peu de la muntanya, i ens dirigim ara cap al pla de la Mònica, on arribem en uns 15 minuts, després de creuar el torrent del Pont i el que baixa del sector de les Artigues. Entre el torrent del Pont i el camí de l’Artiga Baixa, que enfila amunt just al pla de la Mònica, tenim l’important conjunt rocós dels Pollegons, que dóna forma a aquesta part de Montserrat. Seguim la pista i anem deixant diverses pistes a la dreta que duen al Bruc Residencial. Seguirem fins a una cruïlla senyalitzada de quatre camins, a la nostra esquerra el camí de les Bateries i a la dreta el camí de l’Oli.

Avancem recte per la mateixa pista fins a visualitzar les primeres edificacions de Collbató, que pertanyen al carrer Pau Bertran del municipi. Continuem baixant per aquest carrer el qual ens durà al centre de la Vila i a la fi del recorregut.

Descarregueu-vos l’itinerari: Del Bruc a Collbató  Més informació

Sortida: Plaça de l’Ajuntament del Bruc
Arribada: Centre vila Collbató
  1 h 30 min
Dificultat: Baixa
  7 km

QR de l'itinerari