Sortida: Plaça Ajuntament del Bruc
Arribada: Coll de Can Maçana
  1 h 40 min
 Dificultat: Mitjana
 5,5 km

Recorregut

Sortim de la plaça de l’Ajuntament en direcció ascendent i  agafem el segon carrer a la dreta just davant de l’escola en direcció a Can Salses tal com indica la senyalització local.

Fem la baixada i després seguim recte pel carrer pavimentat ascendent. Girem a l’esquerra en un revolt molt tancat de 180º i, tal com indica la senyalització del Parc, seguim en direcció al Refugi Vicenç Barbé per la pista pavimentada.

Deixem a la nostra dreta la urbanització Mas Grau i un xic més endavant i a l’esquerra, el Mas Can Rovira entrant ja a la pista forestal. Al cap de 20 metres trobem una cruïlla a la dreta que duu a Can Salses, la ignorem i continuem recte per la pista en direcció a Les Agulles – Refugi Vicenç Barbé – Can Maçana.

Caminem per una pista ampla i agradable, passem per davant d’una casa que ens queda a mà esquerra, creuem el torrent de la Diablera fent un gir a l’esquerra i ascendint lleugerament fins a arribar a la cruïlla del refugi Vicenç Barbé, la qual ignorarem i seguirem per la pista (90º a l’esquerra) en direcció a Can Maçana pel Coll de Guirló.

A uns 50 metres trobem un nou encreuament de quatre camins, girem a la dreta i superem una tanca que evita l’accés de vehicles i seguim durant un tram el camí de les Batalles en sentit ascendent direcció Can Maçana.

Després d’un curt pendent pronunciat, arribem en una esplanada on es bifurquen els camins, deixem a l’esquerra dos dipòsits de recollida d’aigües pluvials i girem a la dreta cap al Coll de Guirló seguint les indicacions del Parc Natural.

Més endavant tornem a topar amb una altra cruïlla de camins senyalitzada. A la dreta aniríem cap al refugi Vicenç Barbé, però nosaltres continuem recte ascendint per la pista en fort pendent.

De camí cap al Coll, en un revolt pronunciat, trobem a la dreta el corriol que mena a la Cova Tapada, on es van trobar les úniques restes megalítiques conegudes al massís i, a principis dels segle XX, van ser trobats, també, uns enterraments neolítics. Uns metres més endavant i a l’esquerra trobem, a peu de camí, el Megalit de la Diablera amb un petit plafó explicatiu.

Dos trams de pendent fort ens duran fins al Coll de Guirló, on sorgeixen dos camins, el de la dreta porta a la zona de Les Agulles i el de l’esquerra, a l’Àrea de lleure de Can Maçana.

Nosaltres agafem el de l’esquerra per descendir de forma tranquil·la fins al Coll de Can Maçana, on finalitza el nostre recorregut.

QR de l'itinerari

Descarregueu-vos l’itinerari: Del Bruc a Can Maçana

Més informació