Recorregut

Creu del Regató – GR 172 – Canal de la Font del Llum – Font del Llum – Coll del Migdia – Torrent del Migdia – Montgròs – Coll del Montgròs – Coma dels Naps de Dalt – Coll de les Comes – Coll del Miracle – Canal del Miracle – Creu del Regató

Davant mateix de l’aparcament veurem unes petites escales que s’enfilen muntanya amunt. Avancem pel corriol fins enllaçar amb el GR-172 que prenem i seguim per l’esquerra en direcció al Monestir de Montserrat. Anem fent camí fins la senyalització que ens indica la Canal de la Font del Llum per la nostra dreta. Xino-xano anem guanyant cota mentre ens endinsem per la canal. Més endavant, s’ha d’estat atent, trobem una fita i un corriol que se’n va per la dreta cap a la Font del Llum. Prenem aquest corriol i en poca estona arribem a una mena de cova formada per una gran llastra, que disposa en el seu interior la Font del Llum. Desfem el camí fins a la canal i continuem pujant amunt. Fent ziga-zagues anem guanyant cota per la costeruda canal fins al Coll de Migdia que dóna accés a l’altre vessant.

Ara anem baixant pel Torrent del Migdia fins trobar una bifurcació a mà dreta, senyalitzada, que ens indica la Font de la Cadireta i el Montgròs. Seguim pel Camí del Montgròs, a estones per terreny de grimpada, fins a la base de la Salamandra. Les vistes s’amplien generosament oferint-nos precioses vistes de les agulles del voltant com la Talaia, el Camell de Sant Jeroni, el Puntal de l’Albarda i Sant Jeroni entre d’altres.

Continuem pel corriol fins a la base (Est) de la Roca Plana dels Llamps i a continuació fins al Coll del Montgròs. Sortim al capdamunt de l’ample cim del Montgròs amb una cota de 1.133 metres. Fem una foto pel record mentre gaudim una estona de les fantàstiques vistes panoràmiques, a banda i banda, que disposa aquest privilegiat mirador. Tornem al Coll del Montgròs i seguim per l’esquerra baixant sense contemplacions. Seguidament regirem cap a la dreta anant a cercar la base (Oest) de la Roca Plana dels Llamps. Una petita grimpada i continuem endavant pel corriol sense pèrdua. Desprès d’una baixada entretinguda arribem a la Coma dels Naps de Dalt.

Xau-xau seguim caminant pel Camí de les Comes fins arribar al Coll de les Comes mentre passem propers a esveltes agulles com la del Cilindre que disposa d’un perfil similar a la d’un “moai”. Anem fent via i continuem pel corriol propers a L’Esfinx, La Vella i un munt d’altres agulles reconegudes. Arribem al Coll del Miracle on abandonem el corriol i seguim per la dreta cercant la Canal del Miracle. Baixem per la costeruda canal, inicialment amb cautela, per la seva inclinació. Més endavant la canal es suavitza i prosseguim fins que el corriol es recargola per unes escaletes en un tram de roca encaixonat. Continuem fins a enllaçar de nou amb el GR 172 i desfem el camí de pujada fins l’aparcament de la Creu del Regató on tenim estacionat el vehicle.

Ruta cortesia de Lo Piolet. Ressenya i més detalls a Lo Piolet 

Sortida: Pàrquing Creu del Regató

Arribada: Pàrquing Creu del Regató

  4 h 38 min

Dificultat: Baixa

6 km