Sortida: Torre de la Font del Mingo, Sant Sadurní d’Anoia
Arribada: Sant Sadurní d’Anoia
 6h 58 min
Dificultat: Alta
65,2 km

Recorregut

Ruta amb el Club BTT País del Cava. 39 ciclistes en l’anada. 
Inici per carretera i camins fins agafar el camí de terra ample dins del poble de Monistrol de Montserrat. Camí de terra ample amb inici de duresa suau fins que s’agafa una cruïlla a la dreta fins a l’Urbanització de Can Bou, on el camí de terra passa per dins de bosc en pujada suau però continuada d’uns quants quilòmetres. Seguim cap a Hostalets de Pierola on s’agafa un tram dins del bosc amb pujades pronunciades i baixades suaus. Atravessem carretera i agafem camí de terra ample dins del bosc (en pujada) fins a trobar una baixada molt tècnica però molt divertida (baixar amb prudència si no es coneix, és molt fàcil animar-se i difícil de parar si vas ràpid). 

Arrivem a la riera, on baixem per dins de la grava fins a agafar camí a l’esquerra i comencem pujada per camí dins del bosc, força dura i llarga fins arrivar a dalt, on fem un corriol per enllaçar altra vagada amb el camí fins al poble d’el Bruc. 

Seguim per camins entre boscos i camps fins a tocar la muntanya de Montserrat. 
Pujada per un camí força trencat fins a Can Maçana, amb la part final casi imposible de pujar en bici. 
Agafem carretera fins a trobar un camí a l’esquerra (Ull!! cruïlla molt perillosa!!) Seguim pel camí ample, fins a una cruilla on pugem a l’esquerra per anar a parar a una baixada molt tècnica i plena de pedres arodonides i finalment arribar a la part més maca i rara: parar en un Avenc impresionant. Després es fan camins més o menys suaus de baixada i pujades fins agafar corriols (a l’inici gens tècnics, però que mica en mica es van tornant més tècnics -no difícils-) que no deixarem fins a pocs quilòmetres de la riera de Piera, que farem encara per camí ample de baixada una mica tècnic fins la riera. 
Seguim per carretera fins a Sant Sadurní d’Anoia.

1520 m de desnivell acumulat 
65,80 kms de GPS -> 68,4 kms reals 
12,5 kms/h de velocitat mitjana 
5 hores 30 minuts + parada a esmorzar. 

Fotos de la ruta al nostre Blog: 
http://5mes1delclubbttpaisdelcava.blogspot.com.es/ 

Ruta cortesia dOriol Llamas