Sortida: Torre de la Font del Mingo, Sant Sadurní d’Anoia
Arribada: Torre de la Font del Mingo, Sant Sadurní d’Anoia
 5h 52 min
Dificultat: Alta
64 km

Recorregut

Inici per carretera fins agafar el camí de terra dins del poble de Monistrol d’Anoia. Camí de terra ample amb inici de duresa suau fins que s’agafa una cruïlla a la dreta fins a la Urbanització de Can Bou (petita variació respecte l’altre ruta que vam fer a Can Maçana, en aquest tram per evitar una massia amb gossos), on el camí de terra passa per dins del bosc en pujada suau però continuada d’uns quants quilòmetres. Seguim cap a Hostalets de Pierola on s’agafa un tram dins del bosc amb pujades pronunciades i baixades suaus. Atravessem carretera i seguim uns quants kms fins agafar camí asfaltat de baixada, on podem fer un parell de desviacions de la carretera original per curriols de baixada amb força pendent i amb terra suelta. Arribem a la masia de Pierola, on agafem el camí de dins la riera seca fins agafar camí ample dins del bosc (en pujada) fins a el poble del Bruc. (en aquest tram hem fet un parell de corriols dins de bosc per evitar tant camí ample, molt recomenables!). 

Seguim per camins entre boscos i camps fins a tocar la muntanya de Montserrat. Pujada per camí força trencat fins a Can Maçana, amb la part final casi imposible de pujar en bici. 
Agafem carretera fins a trobar camí a l’esquerra (Ull!! cruïlla molt perillosa!!) Seguim pel camí ample, suau de baixada fins agafar curriols (a l’inici gens tècnics, però que mica en mica es van tornant més tècnics -no difícils-) que no deixarem fins a pocs kms de la riera de Piera, que farem encara per camí ample de baixada una mica tècnic fins la riera. 

Sortirem de la riera i agafem carretera asfaltada fins a Piera, on agafem petit tram de carretera per tornar a fer el camí de tornada cap a St Esteve Sesoliveras per pista de terra entre boscos i vinyes, però amb un parell de pujades i una baixada una mica tècnica però fàcil de fer (és una variant de l’altra ruta que varem fer a Can Maçana). Arribada a Sant Sadurní per la carretera des del poble de La Fortesa. 

1437 m de desnivell acumulat 
64,08 kms de GPS -> 67,6 kms reals 
14,1 kms/h de velocitat mitjana 
4 hores 30 minuts + parada a esmorzar. 

Ruta cortesia d’Oriol Llamas