Sortida: Entrada Montserrat Parc
Arribada: Entrada Montserrat Parc
Dificultat: Baixa
19,63 km

Ruta sense gaires complicacions tècniques, simplement unes quantes rampes fortes però fàcils de superar. 

Comencem anant a buscar un parell de corriols simplement per vici, el primer de pujada que potser pel fet d’acabar de començar ens costarà una mica i el segon de baixada, curt però intens. Si no tenim ganes de corriols, podem continuar per la pista que veniem (sempre cap a la dreta). Un cop superats els corriols anem cap al Coll del Bruc i pugem direcció a Can Soteres però abans d’arribar-hi girem cap a l’Obaga de Can Soteres (Font del Ferro), per una pista bàsicament de baixada i, una mica abans d’arribar al Castell d’Aulí, torcem a l’esquerra per encarar la primera pujada insistent però no gaire llarga. Un cop a dalt, baixem fins al Maset del Tort i, des d’aquí, comença la pujada més forta passats els Massets per arribar a Cal Jaume Bruguers. 

En aquesta ocasió hem baixat per la pista que ens porta al costat de l’autovia i hem pujat per Coll del Bruc, carretera fins al final. 

L’alternativa per no agafar la carretera podria ser, un cop a Cal Jaume, pujar per la pista que surt del davant del mas per anar cap al Castell i tornar per la pista que hem agafat al principi. 

Ruta cortesia de Xavixanxe